Atlantica Vers Zeewier

    TIEN SOORTEN VERS BIOLOGISCH ZEEWIER  

Zeewier is een aparte categorie onder de voedingsmiddelen. Zoals groente of vlees. Zij vraagt om specifieke toepassingen, combinaties en technieken in de gastronomie. Dat komt door de combinatie van voedingseigenschappen die in andere voeding op deze manier niet voorkomt.

Zeewier is enerzijds extreem rijk aan nutriënten als eiwitten en mineralen, anderzijds is het arm aan calorieën en werkt zeewier als smaakversterker. De suikers (glucides) in zeewieren zijn niet opneembare koolhydraten die goed zijn voor de spijsvertering, maar dus geen calorieën leveren.

Zeewier kan dan weer door weinig verhitting deel worden van een gerecht, dan weer door veel. Zo worden Dulse, Zeevermicelli of Zeespaghetti en Wakamé vaak geblancheerd. Andere wieren als Kombu kunnen met juist lang koken zacht worden als spinazie en toch een bite houden. Het kookwater wordt vervolgens gebruikt als court-bouillon (dashi) in soepen of sauzen.

Al ons vers zeewier is ingelegd in zeezout voor conservering en behoud van versheid. Hierdoor zijn de zeewieren 4 maanden houdbaar in de koeling. Het zeewier voor gebruik ontzouten in ruim water.

  Bio certificaat
NL-BIO-01 , EU/niet EU, Landbouw , SKAL 022634

 

Zeesla bio inhoud 100gr.

TEXTUUR Zacht en Elastisch.

SMAAK iets zoet, pikant en licht zilt, veranderd sterk tijdens een kookproces.

De wilde zeesla uit de atlantische oceaan wordt rauw verwerkt in soepen, sauzen en boters. Ook als tempura, in pannenkoeken en gebak. 

 

Herkomst: Frankrijk,

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

 

Jonge Zeesla bio inhoud 150gr.

TEXTUUR Smeuïg , zacht en soepel.

SMAAK Fris en romig

 

 

Herkomst: Israël,

Verpakking: 1 x6x150gr, 1 x18x150gr, 1,5kg, 3 kg

 

Jonge Zeespaghetti bio inhoud 100gr.

TEXTUUR Zacht van vezelstructuur vergelijkbaar met appel.Vlezige textuur. Al dente door stomen, blancheren of marineren.

SMAAK Nootachtig in salades of pasta gerechten. Past in zoete en hartige gerechten. Geeft vlezig aroma in soepen, sudder- en ovengerechten.

Herkomst: Frankrijk, inhoud 100gr.

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

 

Jonge Wakame bio inhoud 100gr.

TEXTUUR Wakamé bestaat uit twee delen, nl. het blad en de centrale nerf. Het blad wordt al dente door marineren in citroensap en wordt daarvoor van de nerf gesneden. De nerf is steviger en wordt heel dun en diagonaal gesneden om te marineren. Het blad kleurt donkergroen door blancheren of stomen.

SMAAK Mild, licht, fijn en smeuïg, als van thee

Herkomst: Frankrijk, inhoud 100gr.

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

Bretonse Kombu bio inhoud 100gr.

TEXTUUR Bretonse Kombu begint als een breed vlezig blad en loopt dan snel uit in 5 lange en smalle bladdelen. Wordt bij lang koken zacht, maar blijft vlezig.

SMAAK Nootachtig en zilt. Smaakversterkend in vlees en bonengerechten.

Na koken kan je het goed pikkelen.

Herkomst: Frankrijk,

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

Kombu Royale bio inhoud 100gr.

TEXTUUR Breed blad dat soms soepel soms stijf kan zijn, naargelang de oogstperiode. Door koken wordt Kombu Royale zo zacht als spinazie, maar behoud een bite.

SMAAK Deze kombu heeft een licht zoete maar ook zilte smaak , die zich met vis “en papillotte” mengt met het visvocht en bij het garen een vleugje zilte caramel ontwikkelt. Basis voor court-bouillon (dashi) en aromatische sauzen. Goed drogen en frituren geeft een hartige kombu chip.

Herkomst: Frankrijk,

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

 

Zeevermicelli bio (niet leverbaar)

TEXTUUR Draadvormig takjes, kleur donkerrood tot oranje. Deze zeermicelli (gracilaria) werkt als een natuurlijk geleermiddel door 15 min. koken. Agaragar/kanten wordt gemaakt van Gracilaria-soorten door extractie. Blancheren met citroen voor al dente en kleurbehoud.

SMAAK Noten, pikant, peen.

Herkomst: Israël,

Verpakking: 1 x6x150gr, 1 x18x150gr, 1,5 kg, 3 kg

 

Dulse bio inhoud 100gr.

TEXTUUR Vlezig van blad. Al dente door blancheren met citroen. Kleur blijft met zuur behouden.

SMAAK Dulse geeft soepen, sauzen en salades een wat nootachtige, zilte en kruidige smaak . Verwerking: rauw, marineren, blancheren, toevoegen aan het eind van een bereiding.

Herkomst: Frankrijk, inhoud 100gr.

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

 

Nori Bio

TEXTUUR Kleur diep purper. Het blad is transparant en elastisch. De zacht gekookte Nori geeft een fluwelen textuur en een zilt aroma dat zich niet opdringt..

SMAAK De smaak past zich makkelijk aan in zowel zoete als hartige gerechten. Heeft gelijkenis met oesters, thee en paddenstoelen.

Herkomst: Frankrijk, inhoud 100gr.

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg

 

Pioka  Bio

TEXTUUR Stevig vertakt rood zeewier. Heeft een bindende werking. Meekoken met melk om een pudding te maken of een (vis)saus te binden. 

SMAAK Heeft een neutrale smaak in zowel zoete als hartige gerechten. Na het koken uitzeven. 

 

Herkomst: Frankrijk, inhoud 100gr.

Verpakking: 1x6x100gr, 1x18x100gr, 1 kg, 2,5 kg